2013. április 5., péntek

CSAK tisztességes agrárkamarát ismer el a Gazdatanácsok Szövetsége

Válasz nélkül
forrás: Martonvásári Hírhatár, 2013-04-01 16:13:06Válasz nékül 

A Gazdatanácsok Szövetségének megalakulása semmilyen nézőpontból sem tekinthető öncélú villongásnak, ám - számomra legalábbis -  úgy tűnik, hogy sem létükkel sem céljaikkal a jelenlegi országvezetés nem kíván foglalkozni. Igazából, mintha a közvéleményt sem tudták volna komolyan megszólítani, pedig hazánk termőföldjének, az ott folyó gazdálkodásnak, azaz a mi és a gyerekeink sorsáról van szó.  Az alábbi levelet kaptuk a Szövetségtől. A magyar gazdák hangja ilyen halk, vagy a fülek hallási képessége  igen kicsi?

Tisztelt Szerkesztőség!

Nem kapott választ beadványára a Gazdatanácsok Szövetsége, amelyet az Alapvető Jogok Biztosának címzett a "választásnak" nevezett törvénytelen eljárás miatt. Ennek ellenére ez nem jelenti azt, hogy el is fogadjuk, hogy ez a csúfosan kijelölt és "Nemzetinek" is nevezett Agrárkamara a családi, kis és közepes gazdálkodók kamarája volna. Ez a bennfentesek kamarája, ha egyáltalán kamara. Nem nyugszunk bele, bármily ünnepélyességgel is takargatják az elfogadhatatlant. A Gazdatanácsok Szövetsége meghirdette a Családi, kis és közepes gazdálkodók Agrár Kamarájának (CSAK) szervezését és el is kezdte az aláírások gyűjtését 2013. március 24-én vasárnap.

az agrárkamaráról

A Gazdatanácsok Szövetsége a mai napon bejelenti, hogy miután a 2013. február 2.-i Kajászói Alakuló gyűlésének a 2013. március 2.-i Küldöttértekezlet által is megerősített állásfoglalása ellenére a Vidékfejlesztési Minisztérium nem vonta vissza az „agrárkamarai választásnak” hamisított, ám nem csupán a Gazdatanácsok Szövetsége által, hanem szinte az egész agrártársadalom által is kifogásolt agrárkamarai tisztviselői megbízásokat, nem ismerjük el a „trükkösen” kinevezett tisztviselőkből álló Nemzeti Agrárkamarát, mint a falvak és a vidék családi, kis és közepes gazdálkodóinak kamaráját.

A Gazdatanácsok Szövetsége e napon, 2013. március 24-én megkezdi a Családi, Kis és Közepes Gazdálkodók Agrárkamarájának (CSAK) szervezését és megalakítását, melynek minden tagja jelölő, jelölhető, választó és választható.

Kelt: Bábonymegyer (Darány-puszta), 2013. március 24.

           Dr. Boór Ferenc sk.                                         Tamási Béláné sk.                             
Gazdatanácsok Szövetsége titkára                  Gazdatanácsok Szövetsége
                                                                                     jogi képviselője
                                                                         Öszefogás a Magyar Földért és Vidékért
                                                                               Egyesület elnöke 

1 megjegyzés: