2013. április 12., péntek

Kutasi: "Mi közük az állami földterülethez?" Böcsödiné: "Az állam mi vagyunk!"

Tisztelt Honfitársak!
Tisztelt Szerkesztőségek!
Tisztelt Illetékesek!

Először is a kora hajnali órákban kiküldött levelünket helyesbítve: a vasárnapi Rendkívüli Határszemlén nyilatkozó országgyűlési képviselők neve helyesen Vágó Gábor és Magyar Zoltán. Elnézésüket kérjük az elírásért, külön is Vágó Gábor országgyűlési képviselőtől! (
Határszemle Bábonymegyeren - Ki szólt Ágh Jánosnak?)


Egyúttal tájékoztatjuk Önöket, hogy a mai napon reggeli időpontban a Kajászói Gazdatanács tagjai és a Gazdatanácsok Szövetsége nevében az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület előzetesen tett hivatalos bejelentkezéssel tájékoztatásért fordult az NFA székesfehérvári irdodájához, hogy megtudják, megtudja Kajászó, hogy milyen módon rendezte a múlt évben 2012. október 17-én az "Őszi határszemle" során közbirtokosságban lefoglalt, majd november 11-én művelésbe is fogott területre vonatkozó szerződéseket, miután
  • egyetlen hivatalos válasz sem érkezett az NFA-tól,
  • azonban látványosan 70ha-t (ez megközelítőleg éppen a 2194AK-nak megfelelő terület) még februárban valaki önhatalmúlag és önkényesen elkerített
  • és abban az egyetlen hétben, mikor ezt az időjárás lehetővé tette, valaki (jogtalan bérlő?) elkezdte művelni a területet, mintha mi sem történt volna.

Az NFA illetékese, Kutasi István F. M. osztályvezető megtagadott minden érdemi választ mondván,

  1. a jelenlévőknek semmi köze a kért válaszokhoz, mivel az állami terület,
  2. neki semmilyen válaszadási joga és kötelezettsége nincsen,
  3. egyébként is forduljanak az országos NFA irodához, avagy Sebestyén Róberthez.
Miután ott helyben a gazdák nevében a képviselő asszony felhívta Sebestyén Róbert elnöki irodáját, Sebestyén Róbert ügyintézője nem tudott válaszolni az illetékesség kérdésére, minthogy neki csak időpont egyeztetésre van felhatalmazása.
 

Válasz nem született egyetlen kérdésre sem. A látogatásról készült jegyzőkönyvet csatoltuk (azzal a kiegészítéssel tesszük, hogy összevetve Kutasi István szóbeli nyilatkozatával a mondatából kimaradt egy NEM szócska).
 
Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy ez az eljárásmód, amit az NFA folytat mind Kajászó, mind pedig Bábonymegyer térségében, bárki is rendeli el, vagy hajtja végre, törvénytelen.
 

A Gazdatanácsok Szövetsége sürgős magyarázatot vár el a Vidékfejlesztési Minisztertől, hogy
  1. A VM miért nem látja el a törvényességi felügyeleti kötelezettségét az NFA tevékenysége felett?
  2. Milyen alapon nem tájékoztatták a mai napig a bérlőt, Kiss Árpádot arról, hogy az NFA hibájából is, de törvénytelen szerződést kötött a területre (túllépte a 6000Ak-t a bérleményével - lásd: májusi magyaralmási NFA-VM döntés - értelmezési gond fel sem merülhet)!
  3. Milyen alapon tagadják meg a törvényi tájékoztatást Bábonymegyertől, Kajászótól, a nyilvánosságtól arról, hogy az NFA-val szerződésben ki művel egy adott területet és mennyi időre szerződött a területen?
Az illetékesektől érdemi választ várva tisztelettel:
Böcsödiné Csányi Zsuzsanna, Kajászói Gazdatanács képviselője,
Tamási Béláné képviselő, Gazda
Dr. Boór Ferenc, Gazdatanácsok Szövetsége titkára
melléklet: Magyaralmási "precedens" (az NFA és a VM döntése egy a kajászói esethez hasonló korábbi földbérletnél) 

FM NFA: Jegyzőkönyv 1 és Jegyzőkönyv 2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése