2013. április 5., péntek

Ki szánt és ki vet?

Ki szánt, ki vet, ki földjébe?
forrás: Martonvásári Hírhatár, 2013-04-03 09:01:07
Ki szánt, ki vet, ki földjébe?

A Gazdatanácsok Szövetsége nem fúj visszavonulót, habár a Nemzeti Fölalapkezelő Szervezet (NFA) úgy tűnik, nem kíván érdemi kommunikációt folytatni a magyar gazdák szövetségével, bár országszerte negyvennél több településen alakultak már gazdatanácsok, és számuk várhatóan gyarapodni fog.

Úgy fest továbbá, hogy a kormány sem tartja különösebben fontosnak azt, hogy figyelmet fordítson a magyar termöföldet érintő döntés-és eseménysorozat felülvizsgálatára - bárha feltárt visszaélésekről szólnak is a tények -, és éppen az elsődlegesen érintettekkel, a termőföldeket valóságban megművelő magyar gazdák, családi gazdálkodások választott képviselőivel negligálja a párbeszédet. Csak halkan jegyzem meg: össznemzeti szempontból igazában mi maindannyian vagyunk az elsődleges érintettek!

Országszerte több, mint 40 településen alakult már gazdatanács. Az úttörőnek számító Kajászón kívül megyénkből több település gazdái is csatlakoztak Gárdonyból, Gyúróról, Csákvárról és Székesfehérvárról. A szövetség nem nyugszik bele abba, hogy lepöcköljék őket a színről és további lépéseket tervez: családi kis-és középgazdálkodók Agrár Kamarájának felállítása, valamint további feljelentések benmyújtása a NFA ellen. Ők úgy mondják: "A jó gazdák helyben laknak és helyben is maradnak, és területi igényükben is mértéket tartanak."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése