2013. április 20., szombat

Felhívás a gazdákhoz, a közéleti emberekhez: NFA MEGÁLLJ!

Felhívás
minden családi, kis- és közepes gazdálkodó Gazdálkodóhoz és együtt érző Honfitársunkhoz!

A Gazdatanácsok Szövetsége titkársága, az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület és a Fejér Szövetség elnöksége felhívással fordul minden a magyar földért és vidékért aggódó természetes személyhez, közösséghez, szervezethez:

ÁLLÍTSUK MEG AZ NFA KERETÉBEN FOLYTATOTT ESZTELENSÉGET!
Fogjunk össze a Hazánkat délamerikanizálni szándékozó nagytőke ellen! 

A tegnapi napon a kajászói vetés idején, az első hírek után részletes tájékoztatást kaptunk a Bábonymegyer-Somi feles Gazdatanácstól a január 5.-i határidő után bő három hónappal megérkezett NFA pályázati eredményekről. 

A meghirdetett teljes földterületen a következő évre kiválasztott - megbízásos szerződésre kijelölt - Ágh János és részben helyben, részben a 20km-nél távolabb eső Siófokon lakos - családtagjain kívül még egyetlen gazda kapott területet, pontosabban 8 ha-t 20 évre! Véletlenül (?!) éppen azt a 8 ha-t, amelyen eddig a Gazdatanács egyik tagja, Gál Ferenc legeltetett évekig (megosztás?!). Ágh János, helyi önkormányzati képviselő és családtagjain kívül több, 20 km-nél távolabb eső vállalkozás nyert még jelentősebb területeket (Lajoskomáromból, Kerekiből, ...) - törvénytelen!

Az NFA pályázati rendszer eredménye nem újdonság, azt eredményezi, amit eddig is ítélkezett:

HALÁL A HELYIEKRE,
HALÁL A KIS GAZDASÁGOKRA,
A FALVAKRA, A VIDÉKRE

Egyúttal arról is tájékoztattak minket, hogy az NFA bíróság elé idéztette Gál Ferencet azon terület miatt, amelyet - mint a házkertje mögötti állami területet - hajdan megtisztított, majd körbekerítve máig gondozott, állataival legeltetve nyíltan, a korábbi tulajdonosok beleegyezésével gondosan karbantartott. Most az NFA, mint tulajdonos intézkedett, s anélkül, hogy Gál Ferencet egyszer is megkereste volna, bíróság elé rendeltette. S a nemrég kapujára festett jóslat beteljesedni látszik -
- ha hagyjuk, bábonymegyeriek! Ha hagyjuk, Somogy és Fejér megyeiek!
Hagyjuk emberek?

A Gazdatanácsok Szövetsége szolidaritásra szólítja fel mindazokat, akik világosan felfogják, hogy a Magyar Nemzet túlélése és jövője a helyi gazdák, a falvak, a községek, a vidék túlélésétől függ. A vidék kihalásának megállítása elképzelhetetlen a városi és vidéki ember szövetséges fellépése nélkül a Hazánkat délamerikanizálni szándékozó nagytőke ellen! Pártoktól független, egymással szövetséges települési Gazdatanácsokba gazdák! Gazdatanácsokat támogató szövetségekbe emberek, társadalmi erők, szervezetek! Követeljük közösen a jogot a hatalomtól a helyi Gazdatanácsoknak most, azonnal és mindaddig, míg nem biztosított a vidék és ezáltal a város túlélése, túlélésének külső hatalomtól függetlensége!

Hamarosan jelentkezünk, hogy mit tehetünk és teszünk még Bábonymegyer, Kajászó, Lepsény és minden törvénytelenség felszámolása és a vidék túlélése érdekében mindvégig a helyiekkel egyetértésben, ám mostantól közösen, együttesen!
Addig is, mindenki, aki egyetért velünk, hogy azonnal meg kell állítani az NFA pályázatai által okozott életellenes törvénytelenségeket, hirdesse és álljon ki emellett, amennyire csak teheti egységesen:
NFA MEGÁLLJ!
FÖLDET A MEGYERIEKNEK!

Gazdatanácsok Szövetsége Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése