2013. május 3., péntek

Nyílt levél Sebestyén Róbertnek és a sajtónak (felvétellel)

Címzett: Sebestyén Róbert elnök (NFA) és a nyilvánosság, a tisztességes sajtó

Elnök Úr!
 

Minthogy a 2013. április 30.-i előre bejelentett tiltakozó megmozdulásunk alkalmából sem volt hajlandó átvenni az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület - mint a Gazdatanácsok Szövetsége és az egyesület tagjainak, az Önök döntése által sértett kajászói és bábonymegyeri gazdák jogi képviseletében alaptevékenységénél fogva eljáró egyesület - petícióját, ezért a csatolt dokumentummal a petíciót ezennel átadottnak, s Ön által átvettnek tekintjük.

Ezennel felszólítjuk Önt, hogy azonnal távozzék az NFA éléről, ezzel lehetővé téve az Ön vezetése alatt elkövetett törvénytelenségek okozta drámai helyzet emberi megoldását.

Tamási Béláné elnök, Dr. Boór Ferenc titkár
Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület - Fejér Szövetség
Gazdatanácsok Szövetsége titkársága


Tisztelt Szerkesztőség!

Drámai fordulat Kajászón!
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a kajászói gazdák által a "tavaszi vetés során áprilisban művelni kezdett földterületen a már zöldellő napraforgóvetést a mai napon a mintegy 80 km-re fekvő Mezőfalvai Mezőgazdasági Termeltető és Szolgáltató Zrt. mezőgazdasági alkalmazottaival az NFA leműtrágyáztatta és betárcsáztatta. A munkát a holnapi napon folytatják a maradék területen. A Zrt. vezérigazgatója Zászlós Tibor országos agrárkamarai alelnök, fejér megyei agrárkamarai elnök.

Kitárcsázzák a zöldellő kajászói napraforgó vetést
Tudtunkkal a Zrt legnagyobb részesedéssel rendelkező tulajdonosa a Mezőfalva Invest Agrárgazdasági Tanácsadó és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság, melynek székhelye Zsira, határszéli falu Győr-Sopron megyében.
 

Egyúttal tájékoztatjuk Önöket, hogy ugyancsak a mai napon kézbesítették a vál-völgyi illetékes jegyző végzését, amelyben a kajászói gazdatanács egyik tagjával szemben tudta és meghallgatása nélkül lefolytatott birtokvédelmi eljárás végeredményeként Böcsödi Gergelyt, kajászói családi vállalkozót eltiltotta (attól a bizonyos, a múlt év februárjában Kiss Árpádnak törvénytelenül ajándékozott 2194AK értékű és az) NFA által ez év januárban titokban leválasztott mintegy 64 ha területtől. Fellebbezésnek helye nincs. Az eljárást és ezen lebonyolítási módját az NFA nevében Sebestyén Róbert elnök az itt (https://docs.google.com/file/d/0B2eX2yV7Hp4dQ3ZNMW9KLXY1QVk/edit) - a végzéssel együtt - letölthető levelében kérelmezte (avagy inkább "rendelte meg"?).

A Gazdatanácsok Szövetsége jogi szakértői csoportja természetesen megkezdte e végzéssel és eljárás móddal szemben is a jogi lehetőségek számbavételét.

Tisztelettel:
Gazdatanácsok Szövetsége Sajtószolgálat

ui: Ez a 2012 őszi felvétel máig és egyre fokozottabban érvényes (sajnos): "a gazdák ... attól félnek, hogy megint nem szóba állni akarnak velük, hanem átgázolni rajtuk ..." http://www.youtube.com/watch?v=WNLgnIED7QA&feature=player_embedded

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése