2013. május 27., hétfő

Visszavontak egy feljelentést ... Utat vált az NFA? Má' meg milyent?

"Egy, kettő, három ... Te leszel a párom ... "

Ha nem lenne véresen komoly a következmény, ez a gyerekszólam is juthatna eszünkbe az NFA "idétlenségeit" tekintve. Csakhogy nem gyermeknek való idétlenség csupán az, amit az NFA tesz, és nemcsak Bábonymegyeren.

Ma-holnap Bábonymegyerről dübörögnek

Amint arról sokan értesülhettek, az NFA több ügyben is eljárást kezdeményezett a bábonymegyeri gazdák ellen (http://fejerszovetseg.blogspot.hu/2013/05/elore-lenini-uton-elvtarsak.html). S, ha már több, akkor az NFA úgy gondolta, legyen rögtön három is belőle.

Egy, hogy a helyi állattartó kisgazdák arról a másfél hektárnyi földről, amelyet 18 éve békében és közmegelégedéssel gondoznak, azonnal tűnjenek el.
Kettő, hogy azért, amiért figyelmeztetésképpen, hogy az NFA áprilisban még mindig nem hirdette ki a pályázati eredményeket a környező földterületekre, akasztófát állítottak, majd egy tagot művelésbe is fogtak, fizessenek, mint a köles (nos, talán egy tál köles lesz belőle, csak - reméljük - nem fizetésképpen, hanem térdepeltetésre - legkevesebb').
Három, hogy legyen már kerek ez a történet (?), ne csupán tűnjenek el arról a másfél hektárról, hanem kárt is térítsenek. Nem keveset. Pár millával talán az NFA is kiegyezne, ha már másra - pl. a törvények betartására - nincs is ideje és figyelme.

Ez volt a helyzet, míg meg nem kapták a gazdák az alábbi levelet.

Az első két ügyben május 23-án és május 24-én már megkezdték a tárgyalást, ha nem is különösebb eredménnyel, csak úgy fenyegetésképpen, hátha megrettennek a bábonymegyeriek, ha már nem hitték el, hogy "ha pofáznak, megdöglenek".

Az utóbbinak ideje még nem érkezett el, s már nem is fog, miután e harmadik, egyben legmerészebb (pontosabban: legarcátlanabb) követelésétől az NFA most visszalépett.
Tudomásul vették az érintettek.

Azonban most az NFA-n sor.
Kérdés, hogy tudomásul veszik-e "odafent", hogy a másfél hektár most már nem mást, mint Gál Ferencet illeti meg. Sőt, hogy Bábonymegyeren több is van abból a törvénytelenségből, amit be kellene gyorsan ismernie valakiknek, még mielőtt - ha lassan is, de - a malom megőrli már ezt a magvas ügyet. S a töredelmes vallomás a végső ítéleten, ha nem is enyhíthet különösebben, de a megoldást egyenesbe juttathatná végre. S az sem kutyafüle, hiszen sokaknak csupán a túlélést jelenthette volna, ha az NFA-ban lett volna egy is, aki emberként kezelte volna a helyieket, nem pedig pártokat, meg ellenzéket, meg politikát keresgéltek volna ott, ahol nincs más, csupán annyi, hogy rajtakapták az NFA-t a helyiek a törvénytelenségeken.

Ajánlják e helyiek azoknak odafent, kiknek deréknyi vaj van már a füle "megett", hogy nézzenek csak utána, kié is kellene legyen ez a másfél hektár és még többször ennyi terület (ha már a haszonbérleti mutyizásról most - itt és most még nem (!) - egy szó sem esett?!

Gazdatanácsok Szövetsége Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése