2013. május 31., péntek

Izsákra hívja Gazdagyűlésbe a Gazdatanácsokat a helyzet és a Földvédelem

Tisztelt Gazdák! Tisztelt Gazdatanács Tagok! Tisztelt Szövetségesek! Tisztelt Honfitársak!
Kérlek Benneteket, továbbítsátok üzenetemet minden érdekeltnek!

Itt az idő! Nincs tovább, mire várni!

Amennyiben a legkisebb mértékben is követtétek a híreket, hogy mit tett a Kajászói és a Bábonymegyer-Som Feles Gazdatanács, az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület és a Gazdatanácsok Szövetsége a Küldöttgyűlésünk óta eltelt 3 hónapban, akkor világos előttetek, hogy pontosan az történik, amivel Szövetségbe hívtunk még tavaly Marikával Benneteket!
  1. Az NFA törvénytelenül rabolja le a községek, falvak földvagyonát látszólag párt- vagy kormányérdeket követve, valójában a földre éhes háttérhatalom igényeit kielégítve.
  2. A földtörvény tervezetbe bekerültek a helyi földbizottságok, de messze nem azokkal a jogokkal, amit követeltünk Nektek, követeltetek magatoknak.
  3. A földtörvény tervezet nem védi meg a földet, mert a földet megvédeni csakis az erős jogosítványokkal felruházott, alanyi joggal szerveződő, helyi gazdaközösségek (Gazdatanácsok) egységes szövetsége képes csupán.
  4. Amennyiben ezek a helyi Gazdatanácsok nem alakulnak meg az elkövetkező egy-két hónapban a települések többségében, nincs az az erő, legyen parlamenten belüli, vagy parlamenten kívüli párt, amelyik megállítja a földoligarchiát a magyar gazdák, a vidék megsemmisítésében. Az őket utolsó pillanatig szolgáló, "közületek" kiválasztott nagygazdákat ültetik be a földbizottságokba a Gazdatanácsok helyett.

Azt ígértük, hogy harcolni kell és érdemes, mert lesz miért, nem azt, hogy tálcán kapjátok a lehetőségeiteket. Nincs a Gazdatanácsok Szövetségének semmilyen más alternatívája. Csakis egy egységes alapokon álló Gazdatanács szövetség képes megszervezni a vidéki gazdákat, senki és semmi más nem helyettesítheti ezt, főként nem parlamenten belüli, vagy kívüli, hatalomra ácsingózó párt és szervezet.
Amennyiben a már megalakult Gazdatanácsok nem állnak e mozgalom élére, a vidék óhatatlanul elmerül a 2014-es álválasztási kampány össztüzében és három-négy részre szakadva szavaz majd a Fidesz-KDNP-re, Bajnai Együtt 2014-ére, Jobbikra és - hovatovább - MSZP-re. Eszébe sem véve, hogy semmi mással nem szabadna törődnie, minthogy "szavazzon" a FÖLDVÉDELEMre, azaz minden "jött-ment" hatalomtól független erős helyi gazdamozgalom felépítésére, amely gátat vethet bármilyen hatalmi szerveződésnek, amely hatalmi szerveződés ígéreteiben elkábított társadalom szeme előtt rabolnák le a végletekig már a vidéket. Nem kívánhatjuk tehetetlenül végignézni ezt a történetet, miközben a pártok értelmesebb vezetői is felfogták már ezt.

Ehhez a küzdelemhez a Gazdatanácsok Szövetségének, ha erőssé is válik a Ti segítségetekkel, további szövetségesekre lesz még szüksége, amelynek kerete kézenfekvően csakis az a mozgalom lehet, amelynek nem más, mint a napokban távozott Rácz Sándor volt az elnöke. Az a Rácz Sándor, kinek utolsó közszereplése éppen Kajászón zajlott 2012. december 1-én, a Szolidaritási Nagygyűlésen, és éppen a Gazdatanácsok érdekében. A Földvédő Mozgalom megújító újjászervezése lehet az a keret, amely gazdákat és városi szervezeteket is egységbe tömöríthet.

Tisztelt Gazdatanács Tagok!

Jómagam, Tamási Béláné Marikával vállvetve, a legmesszebb menőkig elszántuk magunkat, hogy amennyiben támogattok minket, mi nem adjuk fel és rááldozzuk a nyarunkat, minden erőnket, hogy minden településre eljutva létrehozzuk azt a szövetséget, amelyről prof. Dr. Nagy Bálint a következőket mondta a Gazdatanácsok Szövetsége Alakuló Gyűlésén:


" ... ennek a szervezetnek a létét a történelem már régen követeli ... ezt a szervezetet a végszükség hozta létre ... fogalmuk van arról, hogy ... ez milyen erő ... nincs más ekkora, ez királycsináló erő, ha nem adja el magát valami ócska semmi alapon, mint egy prostituált bárkinek, aki ígér neki negyvenezer forintot ... ez a szervezet ma, legalábbis az indulásnál, minden általam ismert szervezetnél tisztábban, korrupció mentesebben, áldozatkészebben születik, mint bármi, amit eddig húsz évben láttam ... miközben negyven éve ez volt az álmom – mondtam az úton is –, hogy lesz egy ilyen szervezet és úgy érzem, születőben van, hogy itt nemcsak a tagságnak, nemcsak a szervezetnek, hanem a pulpitusoknak is meg kell változniuk ... ”

Tisztelt Gazdák! Kedves Barátaim!

Marikával, Böcsödiné Zsuzsával és Gergellyel, Horváth Janival és Gál Ferivel eddig ehhez tartottuk magunkat, s ehhez is kívánjuk tartani magunkat, azonban megtízszerezett, megszázszorozott erővel június 8.-tól kezdve. Feltéve, hogy segítetek! Feltéve, hogy nem hagytok minket cserben! Feltéve, hogy eljöttök a Gazdagyűlésre, Izsákra, Rácz Sándor falujába a 2013. június 8-án (szombaton) 11 órától 16 óráig tartó gazdagyűlésünkre, hogy meghatározzuk, mit tudunk tenni közösen azért, hogy a nyár végére elérjük, hogy ne ötven, hanem - nem kevesebb!!! - tízszer, hússzor ötven települési Gazdatanács álljon fel egységes elvi Szövetségbe!

Jómagam Izsákon döntöm el, hogy maradok-e titkárotok és vállalom-e a közösséget azzal a szövetséggel, amelynek élére csak a teherbírásom és elkötelezettségem küldött engem. Bárhogy is lesz, mint a Fejér Szövetség egyik vezetője, szóvivője, soha nem hagylak Benneteket cserben, ha szükségetek van külső segítségre (Fejér Szövetség, TAHSZ, MVSZ, ...).

Azonban, amennyiben még az eddig megalakult Gazdatanácsok sem képesek élére állni annak, amiben hiszek, akkor nincs tovább értelme, hogy az időmet és energiámat egy olyan gazdatársadalom szervezésével töltsem, amely nem kívánja megszervezni magát, csupán várja, hogy "valami történjék végre"!

Egy héten belül várjuk válaszaitokat, hogy hányan érkeztek a

SORSDÖNTŐ IZSÁKI GAZDAGYŰLÉSRE!

(Meghívó mellékelve)
Kérlek Benneteket, gondoljátok meg, s ha döntöttetek, figyelmesen olvassátok el a meghívót, s aszerint cselekedjetek!

Bizalmam az ősi erényben!
Dr. Boór Ferenc
Gazdatanácsok Szövetsége választott titkára
+36302038648

ui: Ajánlom figyelmetekbe a videó mellékleteket!
Kajászó, 2013.02.02. Alakuló Gazdagyűlés: "... ezt a szervezetet a végszükség hozta létre
 ... ez királycsináló erő, ha nem adja el magát valami ócska semmi alapon, mint egy prostituált bárkinek, ...
  ... itt nemcsak a tagságnak, a szervezetnek, hanem a pulpitusoknak is meg kell változniuk” – prof. Dr. Nagy Bálint

Tisztelt Gazdák! Tisztelt Gazdatanácsok Szövetsége tagok!
Tisztelt tagjai a Földvédő Mozgalomnak! Tisztelt Szövetségesek! Tisztelt Vendégeink!

Sorsfordító időket élünk és sorsdöntő változások előtt állunk. Az évtizedes mulasztás, a földkérdések törvényi rendezése végső szakaszába érkezett, amelynek kidolgozásából a helyi gazdákat és a szakmai, társadalmi szervezetek képviselőit kihagyták. A tervezetet olvasva kiáltó a szükség a gazdák önszerveződésének azonnali kiterjesztésére.

Tisztelettel hívunk minden a magyar földért és vidékért, a családi, kis és közepes gazdaságokért a lehető legszélesebb körű tisztességes társadalmi összefogással cselekedni akaró és tudó gazdát, gazdaközösségi és társadalmi szervezeti képviselőt
néhai Rácz Sándor, a Földvédő Mozgalom elnöke lakhelyére,

Izsákra, a Vino Étterembe,
(Dózsa György út 2., www.vinoetterem.hu)
2013. június 8-án (szombaton) 11.00 órára
a Gazdatanácsok Szövetsége és a Földvédő Mozgalom
sorsfordító Gazdagyűlésére és tisztújító Küldöttgyűlésére

Előzetes ajánlás és napirend (amelyre tettre kész javaslatokat várunk minden résztvevőtől):
10.30-11.00       Bejelentkezés – szavazólapok kiosztása a Gazdatanácsok Szövetsége tagjai és a Földvédő Mozgalom tagjai számára külön-külön
11:00-12:00       MegnyitásÖsszefoglaló az elmúlt 3 hónap eseményeiről és a földtörvény tervezet legújabb változatáról, hozzászólások, javaslatok
12:00-13:00       A Földvédő Mozgalom jövője, a Gazdatanácsok Szövetsége cselekvési programja a legújabb földtörvény tervezet tükrében
13:00-14:00       Ebédszünet
1000Ft áron A menü: csülkös babgulyás; B menü: kolozsvári töltött káposzta – Igényt előre kérjük jelezni 2013. június 6.-ig a gazdatanacs@gmail.com címre
14:00-16:00       Földvédő Mozgalom és a Gazdatanácsok, országos összefogás, tisztújítás, legfőbb célok, együttműködési lehetőségek

A korlátozott részvételi és hozzászólási lehetőség miatt kérjük a szándékot előre, legkésőbb 2013. június 6-án 24 óráig előre jelezni a gazdatanacs@gmail.com címre küldött levélben!

2013. május 29.
Tisztelettel és szeretettel:
Tamási Béláné Marika, Gazdatanácsok Szövetsége jogi képviselője
Dr. Boór Ferenc, Gazdatanácsok Szövetsége titkára
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése