2013. április 25., csütörtök

El a kezekkel a helyi földektől!

Tisztelt Gazdák!
Tisztelt Honfitársak!
Tisztelt Szerkesztőségek!

A Kajászói Gazdatanács, az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület - Fejér Szövetség, a Gazdatanácsok Szövetsége
El az idegen kezekkel a helyi földektől!
Tiszta vizet a pohárba!
címmel
2013. április 30-án 18 órától 20 óráig
Szolidaritási és Tiltakozó Megmozdulást
rendez
a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet budapesti székháza előtti téren (Bosnyák tér 5.)

Tiltakozzunk együtt az NFA által elkövetett törvénytelenségek, szabálytalanságok és a vidék számára végzetes haszonbérleti gyakorlat, a vidék gazdáit megalázó és megosztó tevékenység ellen! Állítsuk meg az NFA vidékromboló politikáját!

Amint értesülhettek róla a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet megdöbbentő pályázati eredményeket hozott nyilvánosságra hónapokkal megkésve Bábonymegyeren, Pécelen, Nagyatádon, Kishantoson és több más helyen. Mindezek mellett 2013. április 23-án közhivatali feladatait megtagadva utasította el a budapesti székházánál a Kajászó Gazdatanács nevében sajtótájékoztatót tartó és adatkérő küldöttségünket! Április 24-én kiadott közleményükből világosan és egyértelműen kiderül (lásd levelünket!), hogy nem létező szerződési alapokra és terület megosztásra hivatkozva kívánják elkendőzni a már múlt évben a szövetségünk által többször feltárt törvénytelenségeiket. A mai napon, április 25-én hajnalban birtokvédelemre hivatkozva szállta meg az NFA által megbízott őrző-védő szolgálat a Kajászói Gazdatanács által 2012. október 17-én közbirtokosságba, majd 2012. november 11-től művelésbe is vont szántóföldet.

Ezúton szólítjuk együtt érző honfitársainkat, testvéri szervezeteinket, hogy csatlakozzanak a tiltakozó megmozduláshoz és szólítsuk fel lemondásra együtt az NFA teljes vezetőségét, s egyúttal követeljük a kormánytól, hogy azonnal térítse vissza az NFA-t a kormány vidékfejlesztési stratégiájához!

Tervezett menetrend:
17:30-18:00 Gyülekező, nyitány
18:00-18:10 Az NFA elleni büntető feljelentés ismertetése
18:10-18:30 Gazdák követelései (Bábonymegyer, Kajászó, ... további jelentkezők)
18:30-18:50 Felkért országgyűlési képviselők, közszereplők, társadalmi szervezetek képviselőinek követelései
18:50-19:00 A Gazdatanácsok Szövetsége követeléseinek ismertetése és átadása (19:00-kor) az NFA megjelent képviselőjének
19:00-19:50 Előre bejelentkezett közszereplők, társadalmi szervezetek képviselőinek üzenetei, beszédei
19:50-20:00 Gazdatanácsok Szövetsége felhívása, zárás

Kérjük, részvételi és hozzászólási szándékukat előre jelezzék a gazdatanacs@gmail.com @-levél címen (a tárgy rovatban: STOP NFA megjelöléssel) legkésőbb április 29-én éjfélig!

Előre is köszönettel:

Tamási Béláné és Dr. Boór Ferenc
Gazdatanácsok Szövetsége

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése