2013. június 10., hétfő

NYÍLT PARLAMENTI VITANAPOT A FÖLDRŐL, AZONNAL!

Tisztelt Országgyűlési Képviselők!
Tisztelt Szerkesztőség!

Több okkal is elmondható, hogy "örömmel az ürömben" fogadtuk a hírt, hogy a mai parlamenti ülésszakon úgy döntöttek, elhalasztják a végszavazást a földforgalmi törvénytervezetről.
http://index.hu/belfold/2013/06/10/schiffer_elhalasztjak_a_foltorveny_szavazasat/

A kérdés továbbra is az, hogy valójában miért is? Kiknek és Miknek az érdekében?

Csatolva megismételjük a Gazdatanácsok Szövetsége - korábban már Önökhöz eljuttatott - 2013. június 8-án, Izsákon tartott Gazdagyűlésének nyílt levelét és 12 pontos állásfoglalását. (A korábbi titkársági - a Gazdagyűlés által megerősített - "Nyílt levél a vidékfejlesztési miniszterhez és Magyarország Kormányához" letölthető formában megtalálható e levél végén, az aláírás felett.)

Egyúttal felhívjuk figyelmüket a 2012 május 5-én rendezett V. TAHSZ Országos Értekezlet Közindítványában megfogalmazottakra; idézzük:
"A honi Alaptörvény értelmében kezdeményezzük, hogy az Országgyűlés a földtörvény közérdekű előkészítésének  során (az érdemi társadalmi vita előmozdítására) tartson  parlamenti vitanapot a készítendő földtörvényről. E parlamenti vitanapon  az Országgyűlés biztosítsa a magyar gazdatársadalom hiteles képviselőinek, szövetségeseinek érdemi részvételét!",
amelynek lényege, hogy az Országgyűlés sorozatos mulasztást követ el, mikor széleskörű szakmai-társadalmi vita nélkül kíván törvényt elfogadni a magyar nép létfeltételeit hosszú távra meghatározó és a magyar nemzet sorsát döntően befolyásoló kérdésről, a magyar nemzettérről, a magyar földről.

A Gazdatanácsok Szövetsége megerősíti, hogy "NYÍLT PARLAMENTI VITANAP" szükséges ahhoz, hogy a magyar föld kérdésében végletekig megfeszített társadalom - különösen a családi, kis és közepes gazdaságokat működtető gazdatársadalom - széleskörű képviseletének álláspontját megérthessék és a földvédelem, az üzemszabályozás és szövetkezés feltételeinek tisztázása mellett elfogadható földforgalmi törvénytervezetet nyújtsanak megvitatásra és végszavazásra az országgyűlési képviselők elé.
Amennyiben ezt elmulasztják, végzetesen kiélezik a társadalmi feszültséget az országban.

Sürgősen tárgyalásokat javaslunk erről minden képviselőnek, az illetékeseknek - különösen Font Sándornak, akinek már a TAHSZ Közindítvány kézhezvételekor is meg kellett volna ezt lépnie - a Gazdatanácsok Szövetsége képviselőivel, szakértőivel!
Kitartóan várjuk együttműködő jelentkezésüket!
Közindítvány: https://docs.google.com/file/d/0B2eX2yV7Hp4ddXJxTmpHdWFrRlU/edit

Tisztelettel:
Dr. Boór Ferenc
a Gazdatanácsok Szövetsége titkára
a Történelmi Alkotmányunkat Helyreállító Szövetség és a Fejér Szövetség szóvivője

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése