2013. november 17., vasárnap

Egy agrárbizottsági hír margójára

Érdektelenség mellett alakult meg az agrárgazdasági bizottság

olvashattuk a hírt az FMH világhálós oldalán 2013. november 12-én: Zsigó Ferenc  tollából.

http://www.youtube.com/watch?v=lLKhDEFGE-k
felvétel a képre kattintva indul
Azt is olvashattuk a hírben, hogy "Az alakuló ülésen ott volt Cser-Palkovics András fehérvári polgármester, aki hangsúlyozta, hogy a vidék és a város egyensúlyát nem megbontani, hanem erősíteni kell. A megalakult bizottság hivatott a kamarai tagok közvetlen érdekegyeztetési és képviseleti fórumává válni, közvetíteni a kamara és a gazdálkodók között." 

Hozzászóltunk, mert ehhez a hírhez hozzászólni kötelező. Ez olvasható itt is, alul:

Közvetíteni. PONT. Azt igen. Esetleg. De képviselni a gazdákat, a falut sohasem. Főként, ha meg sem hívták a vérmesebbeket.

Miközben a bizottságoknak bel- és külföldi társaságok és cégek képviselői is tagjai lehetnek, ráadásul akárhány telep(hely)en.

Miközben törvénytelen választással bízták meg a bennfentesek a felső vezetőiket, majd nagyvonalúra nagyítva fizetéseiket most maguk alá akarnak bizottságokat csinálni, vagy legalábbis bizottságosat játszani. Jó volna tagság is? Tetszettek volna ezzel kezdeni, s "választást" csak ezután tartani, nem csupán rendezni. Nem. Ők fordítva ültek a lóra, miközben ordít, hogy nem a jóra! Magosz nincs, nem is volt, mikor posztokon osztozott, csupán csak hantások voltak és vannak, akik alól a tagság rég elfogyott.

Miközben azon gondolkodik még egy kicsinkét a legfelsőbb ügyész is, mint egy kisbíró, hogy hogyan bújjék ki a feloszlatás kényszere és felelőssége alól is, ha gondolkodik mégis, s nem inkább várja, hogy mit mond a helytartó, no meg a nagy ő is. 

Nemzeti Agrárkamara van és lesz, mert ezt tojta a párt, a kétharmados FIDESZ. Tojhatta volna egy kicsit jobbra is, ha akarta volna. Kit érdekelt itt, hogy már a jelölő szerv sem volt törvényes, már rég tojtak a jogra. Sőt, nem is létezett. De, ha egyszer - vagy inkább még egyszer - győzni kell a még át nem állt és látszatra szekfűs vörösök felett, akik - mint tudjuk - nem globalisták, csupán bolsevikok, minthogy a kommunistázás már elavult, megkopott. A jobb-közép többség meg nem bolsi, mint tudjuk, hanem kétharmados. Sőt, magyarul, s akár így vagy úgy mondva, forradalmian hizlalják a talmi mamutot.
 
Sok a szöveg, a tett már rég reménytelen, mióta a király meztelen, vagy királyi mezben király sem volt, csak esztelen. Aki érti, érti, aki meg nem, annak: jó napot! Reggelre felragyog, merem remélni.
 
Ferenc (az öreghegyi)
ui: Emberek, ha még nem kereskedtek, hanem még mindig gazdálkodnátok: a Gazdatanácsokban cégeknek nem osztanak lapot.

Gazdatanácsok Szövetsége Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése