2014. március 31., hétfő

Képviselőjelöltek, akik szerződésben vállaltak kötelezettséget ígéreteikre

Bálin Zoltán (Haza Nem Eladó) és
ifj. Gottlóz Tibor (Független)
országgyűlési képviselőjelöltek a
Gazdatanácsok Szövetsége Küldöttgyűlésén
"Fogadom, az ősi alkotmányossághoz hű leszek, hazámat és nemzetemet soha meg nem tagadom. Kijelentem, hogy semmiféle titkos és nem titkos nemzet- és keresztényellenes szervezetnek tagja nem voltam, nem vagyok, nem leszek."
Részlet a Képviselőjelölti Esküből, 2014

Négy éve virágvasárnap, a legutóbbi országgyűlési választás előtt ugyancsak március utolsó vasárnapján a tisztesség erejébe vetett hit mutatott utat Fejér megyében azzal, mikor 5 országgyűlési képviselőjelölt szerződésre lépett a választók jelenlévő képviselőivel. (http://fejerszovetseg.blogspot.hu/2010/03/valasztokkal-szerzodtek.html)

Amint 4 éve, úgy ebben az évben is akadtak országgyűlési képviselőjelöltek, akik nemcsak szóval, de tettekkel is bizonyították, hogy készen állnak arra, amit képviselnek. Nemcsak szavakban, de írásban, jogi következményeket is vállalva vallják, hogy visszahívhatóság nélkül nincs tisztesség a tisztségben.
  • Bálint Zoltán, a Haza Nem Eladó mozgalom színeiben (Fejér megye 1. választókörzet),
  • ifj. Gottlóz Tibor, függetlenként (Fejér megye 5. választókörzet) és
  • Szabó Mihály, a Jobbik Magyarországért színeiben (Komárom-Esztergom megye 3. választókörzet)
jelöltséget nyert országgyűlési képviselőjelöltek polgárjogi szerződésben vállalták, hogy amennyiben a szerződésben foglaltakat megszegnék, a szerződést velük egyidejűleg aláró tanúk képviselőinek esetleges bizonyító erejű jövőbeni bejelentését a képviselőjelöltek lemondó nyilatkozatuknak fogadják el.

Idézet a szerződésből:

2. Képviselőjelölt a leghatározottabban kijelenti, hogy sem jelölő pártjával sem, mással nem kötött olyan szerződést, amely e Képviselőjelölti Szerződés betartásában korlátozná, választási programja az itt megfogalmazottakkal nem ellentétes és megválasztása esetén határozottan képviseli és követeli, hogy (...)
b. Magyarország Kormánya és Országgyűlése biztosítson a fennmaradáshoz elegendő jogot a helyi gazdatársadalom önszerveződő Gazdatanácsai számára, azaz képviseli az Anyaföldvédelmi Kerekasztal által kidolgozott nemzeti földtörvény koncepció VII. pontjában megfogalmazottakat (2. számú melléklet), attól csakis a Gazdatanácsok Szövetségével egyetértésben tér el (...)

4. Képviselőjelölt (...) kötelezettséget vállal arra, hogy amennyiben e Szerződésben vállaltakkal ellentétesen cselekszik, abban az esetben a szerződést a Gazdatanácsok Szövetsége és a választók oldaláról aláírók képviselőjének írásos felszólításának napjától számított 30 napon belül önként lemond képviselői mandátumáról.
5. A Képviselőjelölt felhatalmazza az illetékes választási bizottságot, hogy a jelen okiratot a 4. pontban foglalt feltétel teljesülése esetén lemondó nyilatkozatának szerződésen alapuló jogalapjaként kezelje.

2014. március 30-án, vasárnap délelőtt 10 órakor, Vérteskethelyen Szabó Mihály, míg délután 15 órakor Székesfehérvárott Bálint Zoltán és ifj. Gottlóz Tibor írtá alá a szerződést és tettek esküt a mintegy 40-50 fő jelenlétében. A vérteskethelyi eseményről készült vágatlan felvétel itt tekinthető meg.
https://www.youtube.com/watch?v=Jhttfd8hHMY
Vérteskethely, 2014. március 30. https://www.youtube.com/watch?v=Jhttfd8hHMY

A tisztességbe vetett töretlen hittel várjuk azon képviselőjelöltek jelentkezését, akik a három képviselő példáját követve tettekkel is bizonyítani képesek a visszahívhatóság melletti kiállásukat és szerződésre kívánnak lépni a Gazdatanácsok Szövetsége által felkínált Képviselőjelölti Szerződés (https://docs.google.com/file/d/0B2eX2yV7Hp4dVmhHXzB1N1ExT2c/edit) keretében!

A három képviselő képét és rövid  önéletrajzát az alábbi bejegyzésben tekinthetik meg.

Gazdatanácsok Szövetsége titkársága

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése