2014. március 12., szerda

Perel a törvénytelenségeit törvénytelenül törvényesíteni szándékozó NFA

Törvénytelenség jogot nem alapít (Ex turpi causa non oritur actio)

Tisztelt Sajtószerkesztőségek!
Legfrissebb Gazdatanács
Tisztelt Gazdatársak!

Újabb megyében újabb és újabb Gazdatanácsokkal bővülve, ím már 11 (Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Veszprém, Zala) megyére terjed a Gazdatanácsok Szövetsége szervezettsége.

Ezúton értesítjük Önöket, hogy a - korábbi sajtóhírünkben már beharangozott - tárgyalás - a törvénytelenségeit máig takargató - NFA által arcátlanul elindított kártértési perben holnap;


2014. március 13-án 13:15-től
 kerül sor a Székesfehérvári Járásbíróságon
(Székesfehérvár, Dózsa György út 1.)
a földszint 26-os teremben.

Természetesen a perben az érintett (az NFA által önkényesen kiválasztott) kajászói gazda nevében és védelmében az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület által felkért jogtanácsos képviseletével viszontkeresetet nyújtottunk be.

Egyúttal meghívjuk a sajtó képviselőit a Gazdatanácsok Szövetsége
(ugyanaznap)
2014. március 13-án (a tárgyalás után) 16 órától
a Miss Tee Teaboltban
(Szfvár, Ady E. u. 32. I. em.)
- egy csésze tea mellett tartandó -(az egészségük megőrzése érdekében ülve meghallgatandó)
Részletes Sajtótájékoztatójára,


melynek keretében Tamási Béláné (az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület elnök asszonya) összefoglalja és ismerteti:
  1. a tárgyalás eredményét.
  2. a kajászói törvénytelenségek ügyében tett büntető feljelentéseink és polgári pereink jelenlegi állását,
  3. a bábonymegyeri visszaélések ügyében folyó nyomozást,
  4. a helyi földbizottságok és a Gazdatanácsok jogállását és egyáltalán nem utolsó sorban
  5. a Gazdatanácsok Szövetsége és országgyűlési képviselőjelöltek közötti visszahívhatósági (polgárjogi) szerződések tartalmát, azaz
  6. a Gazdatanácsok Szövetsége március 30-án (a választások előtt egy héttel, előre láthatólag Fehérvárott) megrendezendő Nagygyűlésének napirendjét.
Együttműködésükre számítva:
Dr. Boór Ferenc
Gazdatanácsok Szövetsége titkársága
Minden jogot a Gazdatanácsoknak!

Részlet a január 20.-i honlap bejegyzésünkből:100 nappal a moratórium lejárta előtt: Sorsdöntő Nagygyűlés Kajászón

"(...) az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület fellebbezett a Fővárosi Törvényszéken a Központi Kerületi Bíróság elképesztő döntése ellen (korábbi cikk és híradásunk erről). (...) a Nemzeti Földalapkezelő - ki az előbb említett bírósági döntés szerint nem perelhető (?!) - több mint 5 millió forintos kártérítést nyújtott be Böcsödi Gergely kajászói gazda ellen. A kereset nemcsak hogy erkölcstelen, de jogilag teljesen megalapozatlan is. Hemzseg az aljas politikai rágalmaktól, feltételezésektől. A keresetből az is kiderül, hogy az "őrzött" területtel határos, szomszédos települések önkormányzata, polgárőrsége sem kapott tájékoztatást az NFA akciójáról. Kár is szaporítani erre további szót!
Természetesen visszautasítjuk és -verjük ezt az arcátlan keresetet, de szolidaritásra szólítunk minden tisztességes embert, aki úgy érzi, a törvénytelenség ellen joggal lépnek fel a helyiek.
(...)
A Bábonymegyeri Gazdatanács képviselője ugyancsak feljelentést tett a túlkapásairól és kivételes földhasználati bérleményeiről elhíresült Ágh János helyi önkormányzati képviselő ellen.
(...)"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése