2015. október 3., szombat

Nyílt válasz az LMP felkérésére

https://www.youtube.com/watch?t=456&v=gUd7o0iAJ4sTisztelt Szervezők!
Tisztelt Képviselő Urak!

A hajó elment.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy
...

Az, hogy mi lesz a következmény, már nem tartozik a hatáskörünkbe. A titkárság részéről azt teljesítettük csupán, amire a hortobágyi gazdák, a helyi Gazdatanácsok képviselői kértek (segítsük a néhai Tóth József és a többiek megkezdett ügyét a magunk erejével, amellyel Morai Krisztina független EU parlamenti képviselőt keresték meg). 


Megkeresésükre válaszolva:
  • a gazdák és a Gazdatanácsok, amint eddig is, maguk döntik el, hogy részt vesznek-e és milyen erővel a félpályás útlezárásokban és/vagy a tüntetésen, arra sem rábeszélni, sem arról lebeszélni a titkárság és a tanácsadói testület részéről senki nem fogja őket.
  • azonban a Gazdatanácsok Szövetsége nevében sajnálattal, de határozottan azt válaszoljuk, hogy a Szövetség titkársága és tanácsadói testülete részéről senki nem vesz részt a tüntetésen, amint azt az Élőlánc Magyarországért parlamenten kívüli ökopárt tüntetése előtt már világosan és egyértelműen meghirdettük:

A kisemmizett fölművelő parasztok, a megsemmisítés alatt álló vidék maradék gazdálkodói világosan és egyértelműen látják, hogy maga a közéletet mellőző politikai rendszer a bajok fő forrása, s a haza, a nemzet, a vidék, a föld ügye belülről már meg nem oldható, a rendszer belülről meg nem változtatható.

Elvárjuk azonban, hogy megértsék végre néhai Rácz Sándor, a Földvédő Mozgalom utolsó elnöke üzenetét, mely szerint a politika, a politikai pártok legfőbb feladata, hogy harcolják ki, adják meg a jogot a települési földműves parasztok maradványainak, a helyi gazdák alanyi jogon szerveződő Gazdatanácsainak, hogy az ő belegyezésük, döntésük legyen a helyi földügyekben, a vidék helyreállításában a mérvadó. Továbbra is állítjuk, hogy a megoldás csakis ez lehet. Meggyőződésünk, bármennyire is megkísérlik egyesek félremagyarázni, amit nem kellene és nem is lehet, mert egyértelmű, hogy mit jelent:


A gazdatanácsok tagjai nem jött-ment emberek, helyben és földművelésből élnek, ahhoz érlenek, s nem választottak sem felettes szerveket, sem helyettük megmondó embereket, csak olyanokat, akik nem felejtették és felejtik el soha elmondani mindenhol, ahol csak lehetséges volt és lesz, amit kértek, hogy helyi gazdák és képviseletük nélkül helyi földügyek, egyáltalán tisztességes földügyek sincsenek.

A kormány 30 évvel ezelőtti időket idéző földprivatizációja, a magyar állam, a nép tulajdonát képező földek, a nemzeti vagyon maradékának kiárusítása, az agrárkamarai választásnak nevezett helyi helytartók kinevezésével és a helyi (nem felsőbb, csakis helyi, települési) földbizottságok jogállásának és helyi választásának szándékos elszabotálásával vette kezdetét, s a Nemzeti Földalapkezelő (NFA) - arcátlan - földbérleti gyakorlatával már a végrehajtás szakaszába lépett.

Az árulás csakis helyi földvédő bizottságok, Gazdatanácsok szervezésével és felállításával volt és lesz megakadályozható.

Természetesen e nyílt levél bármely szó szerinti részlete idézhető, s a tüntetésen is felolvasható.

Bizalommal az ősi erényben:
Dr. Boór Ferenc                                      Tamási Béláné
Gazdatanácsok Szövetsége titkára          Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület

2015. szeptember 28. 14:41 Sallai Róbert Benedek írta, <sallai.r.benedek@parlament.hu>:
Tisztelt Gazdatanácsok Szövetsége!

A kormányzat hazánk állami tulajdonban lévő nem erdő művelési ágban lévő és természetvédelmi oltalom alatt nem álló termőföld területeinek túlnyomó többségének értékesítését kívánja megkezdeni még ebben az évben.
A Lehet Más a Politika országos figyelmeztető megmozdulást szervez október 5-én. Ehhez kapcsolódóan az érintett napon akciók, országszerte félpályás útlezárások és este 6 órától a Kossuth téren egy tüntetés kerül megszervezésre. Bővebb információk a csatolt felkérésben.
Arra kérjük fel Önt, Önöket, az Önök pártját/szervezetét, hogy amennyiben egyetértenek a megmozdulásunk céljaival, üzenetével, abban az esetben támogassák, segítsék a figyelemfelhívó megmozdulást és lehetőségeikhez mérten csatlakozzanak is ahhoz!

Budapest, 2015. szeptember 28.

     Sallai R. Benedek                                                     Schiffer András
    országgyűlési képviselő                                             LMP társelnök

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése