2014. február 2., vasárnap

Az országos vészhelyzetben is eredményesen zárult a Gazdatanácsok Szövetsége Nagygyűlése Kajászón

Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, a megalakulás után éppen egy évvel, a vészhelyzet és sok helyütt járhatatlanná fagyott útviszonyok ellenére is sikeresen zárult a Gazdatanácsok Szövetsége Nagygyűlése.

Az Anyaföldvédelmi Kerekasztal, az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület, a Fejér Szövetség és más, az összefogáshoz most csatlakozó közösségek, egyesületek megjelent képviselőinek támogatása mellett, a 11:00 órától 15:00 óráig tervezett időterjedelmet betartva erősítette meg tisztviselőit és a 2013. március 2.-i Küldöttértekezlet által - a működési alapelvekkel - kiegészített szövetségi alapokmányokat és hozta meg határozatait a Gazdatanácsok Szövetsége legfőbb döntő szerveként, mint Gazdagyűlésként összehívott Nagygyűlés Kajászón.

A Nagygyűlésen mutatta be Tamási Béláné a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalától - a megelőző hetekben - érkezett értesítést a Gazdatanácsok védjegyoltalmi lajstromba vételéről, melyet a Hivatal a napokban tett közzé hivatalos honlapján és értesítő leveleiben is. (Lásd alább és részletesebben: ITT !)

Tamási Béláné, az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület elnök asszonya előzetes nyilatkozata alapján a határozatoknak és a jegyzőkönyveknek a helyszíni felvételekkel összevetése és hitelesítése után, előreláthatólag csupán egy nap múlva, de legkésőbb február 4-re várható a Gazdatanácsok Szövetsége Állásfoglalásának nyilvánosságra hozatala és a titkárság sajtónyilatkozata a Nagygyűlésről.

A Nagygyűlésen a titkárság beszámolójának részeként megtekintett összeállítások:
Út a Szövetségig (a kajászói gazdagyűléstől a Gazdatanácsokig): 
    Összefoglaló: https://www.youtube.com/watch?v=cjLtjSLELxA

A Szövetség első éve (2013 Gyertyaszentelő Boldogasszony napjától 2014 Gyertyaszentelő Boldogasszony napjáig):
  1. Rész: https://www.youtube.com/watch?v=7Q1cOnFlEeY
  2. Rész: http://www.youtube.com/watch?v=0sd2lzjlVO4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése