2014. január 20., hétfő

100 nappal a moratórium lejárta előtt: Sorsdöntő Nagygyűlés Kajászón


Sorsdöntő Nagygyűlés
Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Munkaértekezlet
Kajászó, Művelődési Ház, 2014. február 2. 11:00 órától 15:00 óráig

Tisztelt Gazdák!
Tisztelt Szövetségesek, Gazdatanács tagok!
Tisztelt közszereplők, társadalmi szervezeti képviselők (civilek), a magyar földért és vidékért tenni akaró vidéki és városi Honfitársaink! 

Életbe lépett az új "földtörvény"! 
Nem kell ahhoz jós, hogy mindenki lássa, ha a települések mezőgazdasággal foglalkozó lakosai nem fognak össze, akkor a "földbizottságok" összetétele, kijelölése, megbízása hogyan is alakul. Gondoljunk csak a Nemzeti Agrárkamara vezetőinek kiválasztására és a helyi agrárbizottságok megalakítására!

Pártok és pártharcok feletti összefogásra szólítunk Benneteket, hogy a helyi földbizottságok általatok, helyi gazdákból alakult nyitott Gazdatanácsok által legyenek megválaszthatók és vissza is hívhatók, azaz hogy a földbizottságok ne a hatalom kiszolgálói, hanem a települések, a vidék tisztességes jövőjének biztosítékai legyenek!

Emlékezzünk: 
"KAJÁSZÓ = FRONTVONAL; a "civil" politika és a rabló pártpolitika, a rendszer frontvonala" 
Tatár József (a kajászói Szolidaritási Nagygyűlésen, 2012. december 1-én) 

Arra szólítunk Benneteket, hogy hozzuk létre a várt, tisztességes összefogást, az összefogást a magyar földért és a vidékért!
Mert nincs más esély. 


2014. február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, 11 órától 
a Gazdatanácsok Szövetsége megalakulásának egyéves évfordulóján 
Összefogás a Magyar Földért és Vidékért
címmel
Országos Munkaértekezletre és Földvédelmi Nagygyűlésre
szólít minden gazdát, minden Gazdatanács tagot és minden a nemzet- és földvédelemért, a vidékért tenni akaró szervezeti, közösségi erőt, küzdőképes közszereplőt 
Kajászó - a Gazdatanácsok Szövetsége - az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület - Fejér Szövetség

Tervezett menetrend:
 

10:30 Bejelentkezés (regisztráció), írásbeli anyagok átadása-átvétele
11:00 NFA pályázatok országos értékelése (Ángyán József V. jelentése és Gazdatanács tapasztalatok alapján)
11:30 Agrárkamarai bizottságok megalakításának rövid értékelése
11:45 Rövid összefoglaló a Gazdatanácsok Szövetsége egyéves működéséről
12:00 Szünetben szavazó lapok átadása (minden - a helyi jegyzőnél bejelentett - Gazdatanács tagja, akik jegyzőkönyvvel igazolták, vagy a helyszínen igazolják tagságukat illetve minden - a Gazdatanácsok Szövetsége címén - egyéni csatlakozóként bejelentkezett tag névre szóló szavazólapot kap).
13:00 Föld- és vidékvédelem
13:30 Gazdatanácsok sürgős tennivalói és határozatok a további működésről és feladatokról (döntés a további működés közjogi formájáról és a Gazdatanácsok alapító okiratainak esetleges módosításairól)
14:30 Tisztújítás (titkársági tagok és képviselői testület választása)
15:00 Zárás

Eddig felkért és a felkérést elfogadó előterjesztők:
Dr. Hossó Andrea nemzetközi közgazdász, Anyaföldvédelmi Kerekasztal (4)
Dr. Tanka Endre egyetemei tanár, földjogász (4,5)
Bocskay József elnök (Hajdú Szövetség) (4,5)
További felkérések folyamatban

Kérjük a társadalmi szervezetek képviselőit, akik a munkaértekezleten részt venni, illetve szólni kívánnak, ezt előre jelezzék a gazdatanacs@gmail.com vagy a fejerszovetseg@gmail.com címen!

Együtt kell kiharcolnunk, hogy "földbizottság" a helyi gazdákból alanyi (önrendelkezési) joggal megalakított Gazdatanácsok hozzájárulása nélkül nem alakulhat meg egyetlen településen sem! Számítunk a vidéki és városi társadalmi szervezetek támogatására!

A vidék, a kisemmizett gazdák továbbra is követelik, a politikának pedig kutya kötelessége, hogy meg is adja a vidéknek, a minden helyi gazda előtt nyitott Gazdatanácsoknak a földek feletti önrendelkezési jogot, pontosan úgy, ahogy az Anyaföldvédelmi Kerekasztal által kidolgozott "A Nemzeti Önvédelem Földforgalmi Törvénye", a részletes elképzelés VII. pontja tartalmazza is ezt. Ha nem azonnal, ha nem is harc nélkül, ha nem is önként és dalolva, akkor is, mert a politikának nem lesz más választása. Ma már a választás nem az, hogy melyik párt jut nagyobb hatalomhoz, hanem az, hogy elfogadtatjuk-e a pártokkal és képviselő jelöltjeikkel, hogy meddig terjedhet a központi hatalom. A választás legyen számukra adott, hogy elfogadják-e a helyi Gazdatanácsok egyetértési és/vagy vétójogát, azaz azt, amit Rácz Sándor, a Földvédő Mozgalom néhai elnöke mondott az utolsó közszereplésekor 2012. december 1-én, Kajászón:
 "A politika pedig adja a jogot!"

Tegyünk azért, hogy az alábbi, emlékezetes mondat is e nagygyűlés után már valóban terítse be a magyarországi sajtót! Ne rajtunk múljon! Mi mindannyian legyünk ott Kajászón!

"Ha lenne tisztességes, elfogulatlan sajtó Magyarországon, akkor holnap ez lenne minden címlapon: Kedves Olvasó! Tegnap, Kajászón megkezdődött a valódi rendszerváltás Magyarországon. Csatlakozzatok!" 
Morvai Krisztina (a kajászói Nagygyűlésen, 2012. december 1-én) 

Emlékeztetőül egy összeállítás a 2012. december 1.-i Összefogás a Magyar Földért és Vidékért címmel megrendezett Szolidaritási Nagygyűlésről (Kajászóról): http://www.youtube.com/watch?v=09AZakyCMhk#t=27 

Egyúttal tájékoztatunk Benneteket, hogy időközben három új Gazdatanács is alakult: Gutorföldén, (Zala megye), Rábapatonán (Győr-Moson-Sopron megye) és Dégen (Fejér megye) összesen több, mint három tucat helyi gazdákból álló tagsággal, s - értesüléseink szerint - további Gazdatanácsok alakulása van folyamatban országszerte.

Tájékoztatunk Benneteket arról is, hogy az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület fellebbezett a Fővárosi Törvényszéken a Központi Kerületi Bíróság elképesztő döntése ellen (korábbi cikk és híradásunk erről). Egyúttal arról is tájékoztatunk Benneteket, hogy a Nemzeti Földalapkezelő - ki az előbb említett bírósági döntés szerint nem perelhető (?!) - több mint 5 millió forintos kártérítést nyújtott be Böcsödi Gergely kajászói gazda ellen. A kereset nemcsak hogy erkölcstelen, de jogilag teljesen megalapozatlan is. Hemzseg az aljas politikai rágalmaktól, feltételezésektől. A keresetből az is kiderül, hogy az "őrzött" területtel határos, szomszédos települések önkormányzata, polgárőrsége sem kapott tájékoztatást az NFA akciójáról. Kár is szaporítani erre további szót!
Természetesen visszautasítjuk és -verjük ezt az arcátlan keresetet, de szolidaritásra szólítunk minden tisztességes embert, aki úgy érzi, a törvénytelenség ellen joggal lépnek fel a helyiek.

Az NFA ebben az ügyben jobban járt volna, ha lapított volna, ahogy eddig, bár akkor sem kerülhetik el a  büntető feljelentésünk következményeit, amelynek  egyik pontjában a nyomozás, a vizsgálat az NFA elmozdított elnöke és tettestársai ellen hamarosan le is zárul, s már a tárgyalás napjának kitűzését várjuk.

A Bábonymegyeri Gazdatanács képviselője ugyancsak feljelentést tett a túlkapásairól és kivételes földhasználati bérleményeiről elhíresült Ágh János helyi önkormányzati képviselő ellen. 

Szólítunk mindenkit, aki egyetért azzal, hogy 

a magyar nemzet- és földvédelemnek, a vidéknek vég- és létszükséglete már a pártok és hatalom felett álló, alanyi jogú, törvényes magyar földvédelmi és települési szintű érdekképviselet.
Találkozzunk Kajászón Gyertyaszentelő Boldogasszony napján! Ezen kötelezettség alól a Gazdatanácsok Szövetsége tagjainak csak a lelkiismeret adhat felmentést, ha ugyan lesz olyan, aki személyesen, vagy képviselőin keresztül közülünk ezen a Sorsdöntő Nagygyűlésen nem vesz részt!

Kelt: Kajászón, 2014. január 19-én
Tisztelettel és szeretettel minden Gazdatanács, a Gazdatanácsok Szövetsége nevében:
Böcsödiné Csányi Zsuzsanna és a Gazdatanácsok Szövetsége titkársága
Vonatkozó hír: A magyar föld nem eladó - hadjárat a magyar földért

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése