2013. december 3., kedd

Nyílt levél Nagy János NFA elnökhelyettesnek

Nyílt levél Nagy Jánosnak

Nemzeti Földalapkezelő Szervezet elnökhelyettese                       Székesfehérvár, 2013. dec. 3.
Nagy János
Budapest, Bosnyák tér

Tisztelt Elnök Úr!

A Nemzeti Földalapkezelő (NFA) fennállása alatt megszámlálhatatlanok már az esetek, melyben nem teljesíti kötelezettségeit, a Magyar Országgyűlés és vonatkozó törvények, rendeletek előírásait.

Pályáztatásnak nevezett eljárásuk során 20 évre fosztották meg a családi és kis gazdálkodók túlnyomó többségét a lakhelyük közelében fekvő földterületek megművelésének lehetőségétől. 75-8o%-ban nagybirtokosokat juttattak újabb földterületekhez titkosított, csapnivaló, ingyen cirkusznak sem nevezhető eredményhirdetéseikkel. Ez Önt, mivel a parlamenti vizsgálóbizottság megállapításait is ismerni köteles, a legkevésbé sem érheti váratlanul.

Azzal az udvariasnak tűnő, ám további indokolatlan halogatást előirányzó mellébeszéléssel, amellyel 2013. október 31.-i „Nyílt levelünkre” válaszként helyettünk a gazdáknak próbálta megmagyarázni elképesztő mulasztásukat, Önnek kell már elszámolnia. Sorozatos törvénytelenségeik felszámolása nem tűr már semmilyen halasztást!

Felhívjuk figyelmét, hogy a pályázati összeg, melyet visszakövetelnek a kisemmizett gazdák, nem az idén érkezett Önökhöz, hanem a múlt évben. Hogy a nagy sakkozásban, még a pályázati határidőket sem tartották be, nem menti fel Önöket a hivatali mulasztás és visszaélés alapos gyanúja alól, hiszen továbbra sem fizették vissza – és éppen – Horváth János és Gál Ferenc bábonymegyeri lakosoknak a vonatkozó törvény szerint 8 nappal az eredményhirdetés után visszafizetni köteles – a pályázati azonosító szám feltüntetésével határidőre átutalt – letéti összegeit. A lehetőséget a fennmaradásuktól is elvéve rövidítik meg őket az Önök által törvénytelenül visszatartott „kaucióval”, amely már a gyermekeik, családjuk napi megélhetését is súlyosan veszélyezteti.

November 25. óta, mióta – figyelmeztető levelünkre – válaszlevelét aláírta, egy hét is eltelt, s még nincs Gál Ferenc és Horváth János számláján a banki alapkamat kétszeresének megfelelő késedelmi kamattal megemelt járandóságuk. Teljesen világos, hogy Önök szándékosan tartják vissza a gazdák befizetését. Ezennel felszólítjuk, hogy azonnal (3 napon belül) intézkedjék a törvényes, késedelmi kamattal megemelt összegek átutalásáról és egyúttal tájékoztatjuk, hogy a Fejér Szövetség 2013. december 6.-i elnökségi ülésének döntésétől tesszük függővé, hogy mikor és milyen formában tegyünk feljelentést Ön és tettes társai ellen szándékos hivatali kötelezettség szegésért, visszaélésért.

Kérjük a fentiek tudomásulvételét!
Kelt: Székesfehérvár, 2013. december 3.
      ……………………………………………                                       ……………………………………………
                   Dr. Boór Ferenc sk.                                                                          Tamási Béláné sk.
       Gazdatanácsok Szövetsége titkára             Gazdatanácsok Szövetsége jogi képviselője
            gazdatanacs@gmail.com   Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület elnöke –
                                                                                            Fejér Szövetség

 

Gazdatanácsok Szövetsége titkársága

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése