2013. február 20., szerda

Készüljetek a Küldöttgyűlésre!

Tisztelt Gazdák! Tisztelt Gazdatanács Tagok! Tisztelt Szövetségesek!


"... ezt a szervezetet a végszükség hozta létre
 ... ez királycsináló erő, ha nem adja el magát valami ócska semmi alapon, mint egy prostituált bárkinek,
 ... ez a szervezet ma, legalábbis az indulásnál, minden általam ismert szervezetnél tisztábban,
korrupció mentesebben, áldozatkészebben születik, mint bármi, amit eddig húsz évben láttam
 ... itt nemcsak a tagságnak, nemcsak a szervezetnek, hanem a pulpitusoknak is meg kell változniuk” – Nagy Bálint


E szavakkal szólítunk cselekvő egységbe mindőtöket, őszintén, világosan és egyértelműen kimondva, mi történik körülöttetek. Az alakuló gyűlésen is elhangzott megosztó, elbizonytalanító szervezkedés máris elindult! Megrökönyödve olvassuk, hogy mi is történik az ál-Gazdatanács honlapokon minden felhatalmazás nélkül! 

Egy feltehetőleg kívülről vezérelt csoport és holdudvara kísérli meg kisajátítani és félrevinni a Kajászói Gazdatanács mellé felsorakozó, példáját követve alanyi jogon megalakuló Gazdatanácsokat és a Gazdatanácsok Szövetségét. 

E csoport képviselői – az első sikerek után felbukkanva (mellénk állítva?) hirtelen – a "más tollával ékeskedők" teljes önbizalmával a jovomagyarorszag.hu hamisító honlapot hirdetik a háttérben és az egyoldalú véleményosztó Gazdatanács Mozgalom című facebook oldalon keresztül. A szégyentelen hamisítás ellenére is e honlapról már az első mondatból egyértelműen kirajzolódik a múlt szemlélete, mintha a Gazdatanácsok alakításának legfőbb célja a kormánnyal szoros együttműködés, avagy valamely zöld, sárga, vagy színtelen szervezetek állásfoglalása mögé sorakozás volna ahelyett, amiről döntöttetek (hol is?) Kajászón!

A Gazdatanácsok Szövetségének semmi köze a jovomagyarorszag.hu és a Gazdatanács Mozgalom nevű facebook oldalakhoz és az ott kinyilatkozókhoz. 

A Gazdatanácsok Szövetsége Alakuló gyűlésén világosan megfogalmazta, hogy mi a legfőbb cél. Arra szövetkeztünk, hogy "... lett légyen bárki egy múltbéli, vagy leendő választás győztese, jusson bárki is kormányzó szerephez, a helybéliekből alakult Gazdatanácsok mondhassanak nemet, ha egy hatalmi szándék ellentétes a helybéli (székhelyi) gazdák, a falu, a vidék, a magyar nemzet érdekeivel ..."! Tehessék ezt alanyi jogon, pártoktól, végrehajtó hatalomtól (mindenkori kormánytól is) függetlenül! Nem pártok ellen vagy mellett, nem kormány ellen vagy mellett, hanem a vidék feltámasztására, a helybéliek túlélésére szövetkeztünk mindannyian, gazdák és a gazdák barátai!

Legyenek az elvek kőkemények, a Gazdatanácsok pedig helybéliek (nem járásiak, megyeiek), alulról és mellérendelten, az önrendelkezés alapján egymással szerződők, nem fentről kitalált szervekben és valamely tekintély alapú címekben, képviselői mivoltukban megnyilatkozók és szerveződők! Nem valaki, valakik ellen, s nem is valaki, valakik mellett állunk ki egységesen, hanem önmagunkért, egymásért, a gazdákért, a helybéliek jogaiért, a vidék feltámadásáért, közös ügyünkért. Egységesen felvállalva azt, amit a szép szavak a kormányprogramba fogalmaztak, de fellépve az ellen, amit a tettek ellentétesre fordítanak a valóságban. Azért, amiért a hatalom közelében is még mindig, máig is állhatatosan emeli fel szavát a maradék néhány!

Legyen így vagy úgy, a gazdák Ti vagytok, mi vagyunk együtt, egymásért, nem arctalanul, s – mint a fentiekből is láthatjátok – már egyáltalán nem is harctalanul!

Hamarosan küldünk egy részletes meghívót a március 2.-i első Küldöttgyűlésünkre, azonban a friss események és terhek miatt az előterjesztéseket csak vasárnap leszünk képesek véglegesíteni.

Addig is, ami biztos, ahogy az Alakulógyűlésen elhatároztuk:


2013. március 2. 14.00 órától
Kajászón, a Művelődési Házban
Gazdatanácsok Szövetsége Első Küldöttgyűlése
 


Előzetesen a várható menetrend:

13.30-14.00    Bejelentkezés – szavazólapok kiosztása a Gazdatanácsok Szövetségének Alapokmánya szerint eljáró és működő Gazdatanácsok küldöttei számára

14:00-15:00     Megnyitás – titkári és jogi képviselői beszámoló az elmúlt 4 hét eseményeiről, hozzászólások

15:00-16:00     Előterjesztések megvitatása, határozatok, szavazás (Prof. Nagy Bálint és Tamási Béláné Marika: Gazdatanácsok Szövetsége hosszú távú vidékstratégiája, Dr. Boór Ferenc: tagsági viszony és működési alapelvek, Böcsödiné Csányi Zsuzsanna: titkári és titkársági feladatokról és megbízás, titkár választása a következő Küldöttértekezletig)

2013. február 20.

Tisztelettel és becsülettel:

Böcsödiné Csányi Zsuzsanna, Kajászói Gazdatanács képviselője
Tamási Béláné Marika, Gazdatanácsok Szövetsége jogi képviselője
Dr. Boór Ferenc, Gazdatanácsok Szövetsége titkára


ui: jegyzőkönyv másolatok és bejelentő iratok pótlólagos megküldésének határideje 2013. február 28. (ellenőrizhető itt: http://gazdatanacs.blogspot.hu/p/blog-page_9.html )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése