2013. január 11., péntek

Rácz Sándor: "Minden település alakítsa meg a gazdatanácsot ...!

... adja a parlament hozzá a jogot!"

A név mindegy, a fontos a feladat

A földpályázati rendszer visszavonását követeli a Fejér Szövetség és több hozzá csatlakozó civil szervezet. A mások mellett a kajászói gazdák érdekeit képviselő szervezetek ezt az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért elnevezésű rendezvényen jelentették be.

Azt akarják elérni, hogy vonják vissza az eddigi haszonbérleti szerződéseket az állami földeken, azoknak a gazdáknak pedig, akik legálisan jutottak területhez, ideiglenes megbízási szerződésben biztosítsák a földművelés lehetőségét. Azt is kezdeményezik, hogy a településeken alakuljanak gazdatanácsok.
– Minden település alakítsa meg a gazdatanácsot – hangsúlyozta Rácz Sándor, a Magyar Földvédő Mozgalom elnöke, hozzátéve: mindegy, hogy mi a neve, a fontos, hogy mi a feladata. A gazdatanács gondoskodjon arról, hogy ahhoz a településhez tartozó földek csak az ő engedélyével, döntésével állhatnak bárkinek a rendelkezésére; és nem lehet zsebszerződés, meg ilyen múlt, meg olyan múlt – a gazdatanács majd eldönti, hogy (sic!). Adja a parlament hozzá meg a jogot! – tette hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése