2013. január 27., vasárnap

Gárdonyban vette első lélekzetét a fehérvári Gazdatanács is

Kettő egy csapásra

2013. január 27-én mintegy 30-40 fő részvételével zajlott le a "földfórum", ahol Hahn László és Tamási Béláné, az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület elnökségi tagjai tartottak tájékoztatót az országos agrárkamarai és földtörvény tervezeti kérdéskörökről és megyei földbérleti pályázati ügyekről, majd Boór Ferenc, a Kajászói Gazdatanács és a Fejér Szövetség szóvivője foglalta össze az önszerveződő Gazdatanácsok főbb céljait, alapelveit és országos szövetségre lépésének lehetőségeit.
A fórumon részt vett és hozzászólt Tóth István, Gárdony polgármestere is, aki üdvözölte a pártmentes szövetség megalakulását, azonban hangsúlyozta, hogy ez ne csapjon át egyben pártellenességbe is mindaddig, amíg a pártok uralják a politikát (szerk.: magyarul közéletet).

A helybéli gazdálkodókon kívül többek között Pázmándról, Pusztaszabolcsról és Székesfehérvárról is érkeztek gazdálkodók. A mintegy két órás rendezvény végére 9 fővel megalakult Gárdony Gazdatanácsa, melynek képviselőjének Hahn Lászlót választották meg. S miután a fórumon világossá vált, hogy a Gazdatanács intézménye nem zárt, azaz az alapítás ténye semmilyen hátrányt nem jelent a később csatlakozók számára, a helyszínen jelen lévő fehérvári gazdák 4 fővel megalakították Székesfehérvár Gazdatanácsát is, melynek képviselője László József.

Mindkét Gazdatanácsnak gratulálunk és Fejér megye többi települését is arra biztatjuk, hogy bátran alakítsák meg önállóan, alanyi jogaikkal élve a helyi, települési és ahogy a helyi körülmények, helyzet kívánja feles, harmados, ... azaz szerződéses Gazdatanácsokat is!

Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület - Fejér Szövetség

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése