2013. március 16., szombat

Tisztázandó még mielőtt az agrárkamara elnökét is hivatalba helyeznék

Tisztelt  Biztos Úr!

Az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület panasszal fordult az Ön Hivatalához az agrárkamarai választások törvénytelensége ügyében.

Levelünket 2013. február 5-i keltezéssel legalább 1 hónapja juttattuk el Önhöz. Ezt vissza is igazolta az Ön hivatala.

Mindenki állandóan kérdezi, hogy lesz-e valami foganatja panaszunknak, hiszen ugyanúgy zajlik tovább a "műsor", készülnek a beiktatásra.

Győr-Sopron megyei gazdáink botrányos "eligazításról" számoltak be: személyesen a parlamenti Alelnök, Jakab István tette tiszteletét a majdnem verekedésig fajult eligazításon, ahol szintén fittyet hánytak a törvényes eljárásnak - beszámolójuk szerint.

Nem szeretnénk azt a választ kapni, hogy most már úgysem lehet semmit tenni, hiszen beiktatták a legfőbb vezetőt.

Zivataros volt egyébként a hajdú-bihari, szabolcs-szatmári, baranyai, kecskeméti ... jelölés, avagy választás is, most már ismertek a "választási" eredmények - magukért beszélnek.

Tisztelettel kérjük, szíveskedjék legalább tájékoztatni Egyesületünket az időközben történtekről.

Székesfehérvár, 2013. március 16.

Tisztelettel:                                                                             Tamási Béláné

Továbbította: Gazdatanácsok Szövetsége Sajtószolgálat

Levél az Alapvető Jogok Biztosának az agrárkamarai választásnak nevezett eljárásról

Gazdatanácsok Szövetsége 2013. február 2.-i határozata (4. pont):

4.    a Gazdatanácsok Szövetsége tiltakozását fejezi ki a jelen folyó Agrárkamarai választással kapcsolatban, azt törvényellenesnek tartja, ezért követeli:
-  a választások azonnal felfüggesztését és
-  új választási szabályzat elkészítését, mely biztosítja a demokratikus, alulról építkező agrárkamarai választást, ahol egy tag egy szavazattal rendelkezik, minden tag jelölhet és jelölhető.

Gazdatanácsok Szövetsége 2013. március 2.-i állásfoglalása (Bevezető):

A Gazdatanácsok Szövetsége (továbbiakban: Szövetség) határozottan elutasítja az "agrárkamarai választásnak" nevezett eljárást és eredményét és az ezzel kialakult agrárkamarai helyzetet és új választás kiírását követeli. Felszólítja a Vidékfejlesztési Minisztériumot, hogy azonnali hatállyal semmisítse meg a választás eredményét. Amennyiben ezt nem teszi meg, a Gazdatanácsok Szövetsége szoros határidőn belül egy saját, kis, közepes és családi gazdálkodók érdekképviseletét szolgáló kamara megalapításáról dönt és kezdeményez lépéseket. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése