2013. március 26., kedd

Hat és fél percben a gazdákról, a falvakról, a vidékről és a hatalom törvénytelenségeiről

forrás: http://atv.hu/cikk/20130326_boor_ferenc 2013.03.26. 15:16

Boór: feljelenti az államot a Gazdatanácsok Szövetsége

Feljelentést tesz a Gazdatanácsok Szövetsége az állami földek bérbeadása kapcsán elkövetett törvénysértések miatt – erről Boór Ferenc, a Gazdatanácsok Szövetségének titkára beszélt az ATV Start című műsorában. Boór azt is elmondta, a Somogyi Hírlap értesülései szerint a Nemzeti Földalapkezelő is feljelentette a Gazdatanácsot, ám az nem derült ki, hogy miért.

Boór hangsúlyozta, párbeszédre lenne szükség a gazdák és az illetékesek között, ám utóbbiak válaszra sem méltatják a helyi gazdákat. Kérdések pedig lennének bőven, például hogy a helyiek miért nem kapnak semmilyen hivatalos értesítést a pályázatuk eredményéről, miközben például Bábonymegyer esetében a helyi fideszes önkormányzati képviselő, Ágh János már tudni véli, hogy ő a földterület új tulajdonosa. Legalábbis Boór szerint erre enged következtetni, hogy Ágh a bábonyi gazdák által tiltakozásul felállított bábukat, illetve az akasztófát már el is szállíttatta a területről.

Boór Ferenc úgy véli, a helyi gazdák félnek, hiszen mára kialakult egy fajta nagybirtokrendszer, ahol a kisebb gazdák függőségi viszonyba kerültek a nagyobbakkal, akik természetesen megfelelő kapcsolatokkal is rendelkeznek. Boór szerint az ebből fakadó feszültségeknek köszönhetően vidéken ma már komoly veszélyhelyzetről beszélhetünk. És persze van néhány ellenzéki képviselő, akik a gazdák ügyét felvállalják, ám a hivatalos politika részéről egyelőre semmilyen érdemi reakció nem érkezett – mondta el Boór Ferenc.
atv.hu / J. I.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése