2013. október 3., csütörtök

Levél az Anyaföldvédelmi Kerekasztalnak

Részletek a Gazdatanácsok Szövetsége titkárának az Anyaföldvédelmi Kerekasztalhoz írt leveléből:

Tisztelt Kerekasztal résztvevők!

Amit tudtunk -  a zsirai ügyben - megtettünk.

A bábonymegyeri "Őszi Határszemle" akciónkkal és általában a bábonymegyeri ügyekkel kapcsolatban tájékoztatlak Benneteket, hogy
  1. A fő célt elérte azzal, hogy országos nyilvánosságot kapott,
  2. az NFA által perelt bábonymegyeri gazda fellebbezését - annak költségvonzatait - továbbra is vállalja Schiffer András (országgyűlési képviselő), tehát az ügy folytatódik.
  3. Bábonymegyernek, ahogy Kishantosnak, Hortobágynak is, óriási szüksége van a Kerekasztal támogatására. Lásd:       Életveszélyben ... minden kisebb gazdaság, A bábonymegyerieket az NFA-s Ágh is lehúzza, A vidék felszámolása, Bábonymegyeri történet felvételei márciustól szeptemberig, Bábonymegyeri gazdák kontra NFA, Vas- vagy Ághvillát akartok? - ez a kérdés, válasszatok!, Ághfalva műveletlen területei, Nos, a Fő Akaratot - "Ha pofáztok megdögletek" - elsőfokon jóváhagyta a bíróság

Továbbá tájékoztatlak Benneteket (még a sajtóhírünk előtt), hogy a kajászói törvénytelenségek ügyében
  1. a még 2012. novemberében (a törvénytelen haszonbérleti szerződések megsemmisítésére) indított polgárjogi perben (felperes: a Gazdatanácsok Szövetsége megbízásából eljáró Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület - Fejér Szövetség) az első tárgyalásra november 5-én kerül sor. A bíróság a végzésében minket a tényállás igazolására, az NFA-t annak cáfolatára szólította fel. Ebben az ügyben a Kajászói Gazdatanácsot Dr. Gaudi Nagy Tamás (Nemzeti Jogvédő Szolgálat) képviseli.
  2. a 2013. április 30-án benyújtott büntetőjogi feljelentésünk egyik pontjában (kitárcsázás) ügyében a Gárdonyi Rendőrkapitányság nyomoz, a nyomozati anyag kiegészítéseként kért anyagot (mintegy 150 oldal okirat másolatgyűjteményt és mintegy 12 óra videofelvételt) még a nyár folyamán átadtuk.
  3. a Fejér Megyei Főügyészség (ahova feljelentésünk egy másik pontja került) a feljelentés nyomozati anyagának kiegészítése helyett továbbra is az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesületet vizsgálja. A mai napon saját kérésemre a Gazdatanácsok Szövetsége jogi állásának tisztázása érdekében nyilatkozatot tettem a Főügyészségen.
Továbbá arról is tájékoztatlak Benneteket, hogy a természetvédelmi területek részét képező földekre kiírt haszonbérleti pályázatok ügyében
  1. a csákvári (Natura 2000 - európai díjas) természetvédelmi terület közepén és más részein meghozott döntésekből (törvénytelenül), kizárták, elutasították a természetvédelmi területet létrehozó és a pályázat kiírásának napján még - az érvényben lévő jogszabályok szerint is - elő-haszonbérleti joggal rendelkező, a területet jelenleg még gondozó Pro-Vértes Alapítványt és képviselőit, akik a Gazdatanácsok Szövetségéhez fordultak segítségért és a bábonymegyeriekhez hasonlóan nem kívánnak levonulni a területről.
  2.   a hortobágyi természetvédelmi terület ügyében az alábbi bejegyzésünkből letölthető hortobágyi rendezvény szervezőinek felkérésére, melyre "Hortobágyot nem adjuk!" felkiáltás alatt, a természetvédelmi területek egyben tartása érdekében - magán érdekeltségek felhasználási céljaira széttagolása ellen - október 6-án kerül sor, elfogadtuk a szervezők felkérését, hogy támogassuk kezdeményezésüket és adjunk tájékoztatást a Gazdatanácsok Szövetségéről és a közbirtokosságról.
(...) Fontosnak tartom, hogy a Kerekasztal - ne csak a hosszútávú elképzelések kidolgozásában, hanem - minél több napi gyakorlati ügyben is és - a helyi szervezők által is támogatottan és hangsúlyozottan is - a természetvédelmi területek magánjogi hasznosítása helyett sokkal inkább kívánatos és helyénvaló "KÖZBIRTOKOSSÁG" intézményének helyreállításáért lépjen fel, mint egy a széles társadalmi összefogás szükségességét hirdető erő.
 

Kérlek Benneteket, hogy minél szélesebb körben terjesszétek a hortobágyi rendezvényt!

Tisztelettel és baráti összetartással:
Dr. Boór Ferenc titkár
Gazdatanácsok Szövetsége

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése