2016. február 3., szerda

Nyilatkozott egy igaz ember, a kajászói Böcsödi Gergely

Böcsödi Gergő újra nyilatkozott 

"NFA kontra KAJÁSZÓi közember" per SZOLIDARITÁS szla: 1.180.136Ft  < 1.5+1.5 mFtA hétfő reggeli riport Gergővel a Klubrádióban: http://www.klubradio.hu/klubmp3/klub20160201-075900.mp3
A felvezető összeállítás 12:13 perctől, az élő adásban elhangzott riport 15:33 perctől 22:11-ig hallható.

Gazdatanácsok Szövetsége
videó felhívása (2013. június 20.)
A kajászói "őszi határszemle", "őszi szántás" és a "tavaszi vetés" akciók főhősének, Böcsödi Gergelynek nyilatkozatát hallhatjuk a fenti felvételen. Annak a gazdának nyilatkozatát, akit az NFA beperelt, miután megművelte az állam által törvénytelenül Kiss Árpádnak ítélt földterületet. 

Neki és támogatóinak köszönhető, hogy ~2200 Aranykorona értékben, mintegy 70 hektárt leválasztottak a törvénytelenül Kiss Árpádnak ítélt területből és három részterületre bontva kiírták újra földbérleti pályázatban a területeket és a Gazdatanácsok Szövetsége közbenjárására végül eredményt is hirdettek.

Neki köszönhetően nyert egy kajászói és két martonvásári gazda bérleti területet, akiknek egyikének sem jutott eszébe megköszönni ezt. Sőt, miután a kormány meghirdette e területek privatizációját (értsd: eltulajdonítását, kisajátítását!), az egyik martonvásári nyertes bérlőnek volt a pofáján bőr fennhangon kikérni magának azt, hogy Böcsödi Gergely is licitált, mint helyben lakó és elővásárlási joggyakorló, arra földterületre, amit Gergő révén nyerhetett a martonvásári (?!) el. Ez a helyzet.

Gergely és édesanyja hiába (?!) állt a gazdák érdekvédelmét szolgáló (nem párt, hanem alanyi alapon) megalakult Gazdatanácsok Szövetsége élére.
Hiába (?!) mutatott önzetlen példát.
Hiába (?!) vállalta a többmilliós költséget, és ráadásul az NFA bosszújának kártérítési fenyegetettségét.
Hiába (?!) ért el egyedüliként eredményt az NFA-val szemben mások javára, ha egyetlen gazda volt csupán, aki szolidaritást vállalt vele.

Az sírjon nekünk, az panaszkodjék legközelebb, aki oly érdektelenül, önzetlenül hajlandó támogatni a közbirtokosságért folyt küzdelmet, amint a Fejér Szövetség és a Magyarok Világszövetsége (az országban szinte egyedül) tette és teszi máig (http://gazdatanacs.blogspot.hu/2015/05/mar-750000ft-szolidaritas-kajaszoert.html).
Ma sem volna késő megalakítani minden egyes településen a gazdatanácsokat és érvényt szerezni annak, ami természetes, hogy minden jogot a gazdatanácsoknak. Csakhogy ahhoz emberek, igaz emberek, nem karrieristák avagy szájhős internethuszárok kellenek.

Minden elismerésem Gergőnek.
Dr. Boór Ferenc (az öreghegyi)
ui: sohasem késő, hogy társa légy Gergőnek, azonban ha a fentieket elolvasva sem tudod, hogy mit kell tenned ehhez, mint gazda, vagy egyszerű magyar - még nem elesett - ember, akkor amit írtam itt fenn, kérlek, azonnal felejtsd is el!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése