2013. július 10., szerda

Budai nem lát más megoldást. S Ti, gazdák és nem gazdák? Feladtátok?

Szabad-e cserben hagyni Kajászót?!

Tanulságos ez a párbeszéd, ami a Parlamentben zajlott 2013, július 4-én Magyar Zoltán országgyűlési képviselő és Budai Gyula államtitkár között.

Magyar Zoltán hozzászólása és Budai Gyula válasza a megfelelő képre kattintva érhető el

Költői a kérdés, hogy milyen is az az állam, ahol az állam képviselője (szó szerint: "kpvslője") nem lát más megoldást a visszásságok megakadályozására, mint minden egyes (gyakorlatilag az eddigi összes eset 90%-ában) feljelenteni az államot, azaz saját munkaadóját, pontosabban: önmagát! Sőt, ehhez még maga is ajánlja szolgálatait!

Kérdezhetnék (legalábbis azok, aki nem adták még fel, hogy a földet helyiek műveljék, ne pedig idegenek, avagy távol lakó vállalkozók), hogy mit tanácsolok. Mit tegyenek, miközben nem jogászok?

Nos, kedves gazdák és vidéki honfitársak!

Jogász én sem vagyok. Egyetlen egy tanácsot mégis adhatok. Mindazoknak, akik a kötelező agrárkamarai tagság bevezetése, az állam jelöltjeinek kötelező "megválasztása", a földalapkezelő szervezet szuper-titkosított pályáztatási rendszerének nyertesei láttán még mindig azon morfondíroznak, hogy mit tehetnek a vidék sorvadása, saját települési jogaik teljes felszámolása ellen:

Amilyen gyorsan csak lehet, nyilvánítsák ki egyöntetűen és egységesen, hogy milyen jogokat akarnak maguknak, a már 5 éve helyben földművelő mezőgazdászoknak, azaz sürgősen


a településükön, ha még nem tették! Ne hagyják cserben Bábonymegyert! Na hagyják cserben Kajászót! Tegyék még mielőtt Budai Gyulák és Fazekas Sándorok alakítanak földbizottságokat az Önök tudta nélkül ugyanott! Alakítsanak egységesen minden településen, azaz az országban összesen legalább 1000-2000 helyen Gazdatanácsot és szeptemberben vegyenek részt a Gazdatanácsok Szövetsége Országos Nagygyűlésén és közös erővel állítsák és fordítsák meg a kifosztási folyamatot! Válasszanak maguk közül érdekvédőket, akik nem hazudnak, nem vonulnak vissza, nem engedik elferdíteni azt, amivel ez a kormányzat három éve elérte és meg is haladta a kétharmadot!

Egységes kiállás, közjogi harc nélkül nem osztanak lehetőségeket ma Magyarországon. Pont. A Gazdatanács alapításával a követelés is világos (lásd a bejelentő iratot!). Nyilvánítsuk ki közösen az egységes akaratot, hogy:


mert
"Valóban Tiéd a föld, Tiéd a lehetőség, a politikát meg kényszerítsd rá,
hogy csak azt tehet, amit Te engedsz, nem azt, amit ő akar!
(Rácz Sándor, 2012.12.01., Kajászó)


Dr. Boór Ferenc
Gazdatanácsok Szövetsége titkára
ui: avagy lehet lapítani tovább, s reménykedni, hogy Budai Gyula feljelenti Sebestyén Róbertet avagy Fazekas Sándort, sőt, az államot, mert ő aggódik helyetted, hogy kihal minden falu, miután 20 évre kiosztják "jött-ment" cégeknek, bennfentes személyeknek a helyi kisgazdák elől a teljes állami földalapot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése