2015. február 3., kedd

Nyílt levél a Fidesz-KDNP, a Jobbik és az LMP országgyűlési képviselőinek


Nyílt Levél a Fidesz-KDNP, a Jobbik és az LMP országgyűlési képviselőinek,
a családi és kisgazdálkodókat programjaikban támogató pártok tisztviselőinek

Tisztelt Címzettek!

Február 2-án volt éppen 2 éve, hogy megalakult a Gazdatanácsok Szövetsége.

Ezt megelőzte a helyi Gazdatanácsok szerveződése, melyet azok a gazdák alapítottak, akik úgy érezték, hogy a falu, a község, ahol élnek, az övék, családjuk ott él, ott is szeretnének maradni, gyermekeiket ott felnevelni és a gazdaságot nekik átadni, mely az egyetlen gazdasági egység, amely megtartja, fenntartja a falut, a vidéket, egészséges élelemmel látja el az országot és még exportra is tud termelni, ha ehhez biztosítják a feltételeket azok, akiket azért küldtek az országgyűlésbe, hogy mindez valósággá válhasson.

A Gazdatanácsok megalakulását történelmi tettnek minősítette dr. Nagy Bálint, a mezőgazdaság, a víz- és talajgazdálkodás teljes körű ismerője, a magyar mezőgazdaság doyenje, valamint életének utolsó nyílt közéleti szereplésekor Rácz Sándor a Nagy-Budapesti Központi Munkástanács legendás elnöke is. Két év elteltével semmi sem valósult meg ebből, a gazdák nem dönthetnek a falujukhoz tartozó földek sorsáról, nem alakíthatták meg a földbizottságokat.

A falvak kiürülnek, a fiatalok elmennek oda, ahol munkalehetőséget találnak – sok esetben külföldre! Erről Simon Attila államtitkár január 20-án adott interjúban elmondta, hogy nincsenek földbizottságok, mert a tavalyi esztendőben annyi választás volt, hogy ezt már nem tudták megszervezni. Nincs végrehajtási rendelet sem, mely megmondaná, hogy mit és hogyan kell tenni. A Gazdatanácsok – ahol megalakultak – alanyi jogon ezt megtennék, mivel ezt nem a hatalomnak kell létrehozni, hanem az érdekelteknek. Az országgyűlési képviselők tehetetlenek? Nem tudják, hogy kik is döntenek ebben a kérdésben?

A gazdatársadalmat a kommunizmus megfosztotta létalapjától, a földtől, így a földek jelentős része állami kezelésbe került. Onnan pedig túlnyomórészt soha nem látott méretű nagybirtokok tulajdonosaihoz, birtokosaihoz és családtagjaikhoz vándorolt, holott nem ezt ígérték a kormányzó erők, mielőtt hatalomra jutottak. Most pedig készül számukra a KEDVEZMÉNYES HITEL, HOGY NE CSAK BÉRELHESSÉK, HANEM MEG IS VÁSÁROLHASSÁK azt, amit kivételesen sikeres pályázataikkal, vagy anélkül megkaparintottak!

Erről nyilatkozta az NFA-ért felelős államtitkár, hogy a föld az államé, ahhoz másnak semmi köze. A gazdatársadalmat megint cserbenhagyták azok, akikre a sorsukat bízták. Ennek olyan végzetes következményei lesznek az országra, melyek már most is látszanak, melyet Önök végig sem gondoltak!

Ez azonban nem menti fel Önöket. MINDEZÉRT SZEMÉLYES ÉS TÖRTÉNELMI FELELŐSSÉGET VISELNEK!


Székesfehérvár, 2015. február 2. Gyertyaszentelő Boldogasszony napja

                                  Tamási Béláné                                                  Dr. Boór Ferenc
  Öszefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület          Gazdatanácsok Szövetsége

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése